Nominacije za Izbor za Ženu godine 2021. - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
Izbor za Ženu godine

Nominacije za Izbor za Ženu godine 2021.

Izbor za Ženu godine časopis Zaposlena provodi od 1995. godine, a kroz spomenutu manifestaciju nastojimo predstaviti uspješne i inspirativne žene koje su svojim radom i zalaganjem u društvu obilježile prethodnu godinu. 

Ovogodišnji “Izbor za Ženu godine” održat će se u srpnju na terasi hotela Esplanade Zagreb, a odabrani žiri dodijelit će prestižnu titulu jednoj od nominiranih žena.

Naš cilj je odabrati ženu koja je ostavila trag u protekloj godini. Koja je kroz svoj uspjeh i profesiju promovirala prava žena i rodnu ravnopravnost te kroz svoj primjer ohrabrila svoje kolegice da učine isto.

Riječ o ženi koja se zalaže za promjene u budućnosti u vidu otklanjanja i dalje prisutnih nametnutih stereotipa. Ona radi na prihvaćanju žena, kako u društvu, tako i u poslovnim krugovima, trudeći se da imaju jednak tretman kao i pripadnici muškog spola.

Poznajte li takvu ženu? Ženu za koju možete reći da zaslužuje navedenu titulu, koja se istakla na poslovnom planu, a u isto vrijeme predstavlja uzor mladim ženama u svojoj okolini.

Otvorili smo nominacije za Ženu godine! Predložite nam ženu za koju smatrate da bi trebala odnijeti titulu Žene godine, a naš stručni žiri odabrat će nekoliko žena u uži krug i javno ih objaviti prije same dodjele titule.

Ona može biti poslovna žena, liječnica, medicinska sestra, umjetnica, profesorica, znanstvenica ili bilo koja druga žena koja je imala veliki utjecaj na vaš život ili je vaš poslovni uzor! Broj prijedloga koji može poslati svaka predlagateljica je neograničen.

Nominacije za Ženu godine primat ćemo do 18. lipnja, a možete ih poslati klikom na Google formu.

Prošlogodišnju titulu Žene godine odnijela je prof.dr.sc. Alemka Markotić, dr.med., istaknuta znanstvenica i liječnica koja je na neki način obilježila 2020. godinu i pandemiju koronavirusa s kojom se i dalje bori cijeli svijet. U kritičnim trenucima, svojom stručnošću i znanjem bodrila nas je i smirivala te smo se uz njezine umirujuće riječi svi osjećali sigurnije i mirnije. Svojim dosadašnjim radom pridonijela je razvoju hrvatskog društva i znanosti te sigurno mnogim djevojkama i ženama postala uzor kroz svoj rad u znanosti koji je i dalje najčešće rezerviran za muškarce.

Izbor za Ženu godine svake godine potakne velik interes javnosti, a naš cilj je da se čuje glas uspješnih poslovnih žena koje mijenjaju hrvatsku povijest i pridonose društvenim promjenama kroz svoj profesionalni razvoj i izazove koji ih očekuju na, i dalje, ne tako laganom putu. S nadam u bolju i ravnopravniju budućnost za žene, održavamo i spomenuti izbor kroz koji svake godine učimo i slušamo o iskustvima snažnih i uspješnih žena!

Nastavite čitati