„Od A do Žena“ prvi ženski podcast u Hrvatskoj - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

„Od A do Žena“ prvi ženski podcast u Hrvatskoj

Piše: Antonia Kulić

Ukoliko volite podcaste (audio emisije koje možete slušati bilo kad, slušanje je besplatno, a distribuira se putem interneta) ili jednostavno uživate dobrim radijskim emisijama,  prvi ženski podcast u Hrvatskoj  „Od A do Žena“sigurno će postati prava mjesečna poslastica za vaše uši

„Od A do Žena“ pokrenula je Marina Kolar, certificirana edukatorica Švicarskog programa za razvoj kompetencija i karijere, kao i vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta.  Marina se može pohvaliti zavidnom osamnaestgodišnjom karijerom i brojnim poslovnim pričama, s obzirom na to da kao edukatorica pomaže ambicioznim pojedincima razviti kompetencije, karijeru i biznis kako bi ostvarili svoje potencijale i postigli željeni uspjeh. Svoja znanja Marina rado dijeli i educira ljude, pa je tako u četiri grada organizirala besplatna predavanja Novo lice (ženskog) poduzetništva”,  konferenciju “Usudi se, pokreni se – ostvari svoje potencijale”  i  networking događaj “Poduzetnička konektaonica”, za koji se tražilo mjesto više.

Marina svoje slobodno vijeme koristi za šetnje sa psom slušajući podcaste i audio knjige pa ne čudi kako njezino objašnjenje kako je nastao prvi ženski podcast: „Primijetila sam da je u hrvatskoj podcast zajednici (isto kao i u ostatku medija) manji postotak žena gošća u emisijama, a svakodnevno se susrećem sa ženama koje odlično rade svoj posao, koje su inspirativne i imaju što za reći. Kako sam proaktivna po prirodi, došla sam na ideju da svojim podcastom taj prostor stvorim za sve žene, pa je tako prije manje od mjesec dana nastao moj podcast o uspjehu i prvi “ženski” podcast u Hrvatskoj – “Od A do Žena”.

Gošće podcasta neće biti samo poduzetnice već i žene koje su donijele hrabre i inspirativne životne i poslovne odluke. Na prvom podcastu Marina je ugostila make up artisticu, poduzetnicu i jednu od najpoznatijih influencerica s područja sjevera Hrvatske, Anu Ude. Zanimljivu priču ove poduzetnice koja je uspjeh na društvenim mrežama postigla bez ijednog plaćenog oglasa možete poslušati na ovome linku https://www.konekta.hr/2019/09/podcast-1-ana-ude/ .

Nakon održavanja prvog podcasta, Marina je zaprimila brojne pozitivne komentare na spontanost emisije, bez lažne kulise i potrebe za uljepšavanjem.

Podcast će izlaziti jednom mjesečno, a kao gošće vas očekuju inspirativne i snažne žene koje su prije svega bile hrabre i uporne. To su žene koje ne skrivaju svoje padove i koje koriste svoju stvaralačku energiju za stvaranje vrijednosti za sve, a ne samo za sebe. Svaka priča koju sam do sada snimila u podcastu je duboka ljudska priča sjajnih žena iz cijele Hrvatske i veselim ih se upoznati što više. Osim njihovih priča o uspjehu pričamo i o preprekama – onim osobne i poslovne prirode, o potpori, mentorstvu, dis/balansu privatnog i poslovnog života, te svim ostalim temama od A do Ž koje su nam važne. Želja mi je kroz podcast potaknuti prvenstveno žene na ostvarenje svojih potencijala, pokazati im kako nisu same, dati im savjete kako bi do svog cilja i uspjeha stigli lakše.“ : izjavila je Marina.

Nastavite čitati