Održan je četvrti panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2"
Sadržaj portala
cetvrti-panel-u-sklopu projekta-21-put-prema-uspjehu

Održan je četvrti panel u sklopu projekta “21 put prema uspjehu V2”

Panelistice četvrtog panela “Ideje, inovacije, inicijative – jedina uloga ili jedinstvena pozicija mladih?” bile su Andrea Čović Vidović, Ivana Novoselec, Vedrana Jelušić Kašić

Četvrti panel u sklopu projekta „21 put prema uspjehu“ s temom “Ideje, inovacije, inicijative – jedina uloga ili jedinstvena pozicija mladih?” održao se u četvrtak, 10. veljače u Hilton GardenInn Hotelu u Zagrebu, s mogućnosti live-streama na Entrio platformi.

Panelistice ovog panela bile su: Andrea Čović Vidović, Ivana Novoselec i Vedrana Jelušić Kašić, a moderatorice panela bile su Natalija Labavić i Vedrana Likan.

Panelistice su podijelile svoje iskustvo sudjelovanja u panel raspravi istaknuvši važnost održavanja projekata ovog tipa kojima je cilj podrška mladima na putu do uspjeha.

Panelistica s bogatim iskustvom u međunarodnim odnosima koja od 2013. vodi odnose s javnošću za Europski parlament, Andrea Čović Vidović povodom održavanja panela istaknula je: “21 put prema uspjehu hvalevrijedan je projekt. Smatram kako je potrebno podijeliti uspješne priče, ali i pokazati koliko je zapravo teško postići osobni i profesionalni uspjeh. Nadam se kako će naše priče potaknuti i inspirirati mlade generacije, posebice žene, da pronađu nove načine, čak i prečace, do vlastitog uspjeha.

Koliko je bitno podijeliti uspješne priče s mladim generacijama itekako zna Ivana Novoselec, izvršna direktorica Akademije za politički razvoj koja se bavi obrazovanjem mladih lidera, a danas umrežava preko 500 alumna iz raznih sfera javnog života: “U Akademiji želimo doprinijeti stvaranju, poticanju i podržavanju javnog diskursa i rasprave koje su utemeljene na toleranciji i demokratskim vrijednostima. Upravo se to postiže ovim projektom zbog čega sam ga rado podržala i odazvala se na sudjelovanje u panel raspravi.” kazala je Ivana Novoselec.

Još jedna uspješna žena s 20 godina rukovoditeljskog iskustva u međunarodnim financijskim institucijama koja je svoje iskustvo podijelila na jučerašnjem panelu bila je Vedrana Jelušić Kašić, članica Uprave PBZ d.d. zadužena za Područje poslovanja sa srednjim i velikim poduzećima i investicijsko bankarstvo te koja koordinira društva PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i PBZ-Leasing d.o.o. Vedrana je zaključila kako: “Panel rasprave ovakvog tipa usmjeravaju mlade ljude i pružaju im bolji uvid u svijet poslovanja. Nadam se da ćemo kroz naša iskustva i savjete nadahnuti mlade ljude da se ohrabre i ostvare svoj potencijal.”

O projektu “21 put prema uspjehu”

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal.

Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha. Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade – studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

15 panela i tri cjeline

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline – Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene.

Panele, uz Vedranu Likan, moderiraju Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a paneli se održavaju svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022.

Nastavite čitati