Započela edukacija u projektu "Learn2be" - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Započela edukacija u projektu “Learn2be”

Dana 24. svibnja 2023. započela je edukacija u projektu Learn2be ili “Nauči da budeš” koju provode tvrtka Zaposlena d.o.o. iz Zagreba kao nositelj projekta i Associazione Eurokom, neprofitna lokalna razvojna agencija iz Italije kao partner.

Prvo predavanje održala je Andrea Čović Vidović, predstavnica Europske komisije u Hrvatskoj. Tema predavanja su bile direktive Europske unije kojima se nastoji postići ravnopravnost spolova, jedno od glavnih načela Unije, nažalosot, još uvijek neostvareno u praksi.

Drugo predavanje je održano dan kasnije, izlaganjem Tatjane Briški voditeljice Odjela za europske poslove Hrvatskog sabora. U njemu je bilo riječi, između ostaloga, i o Indeksu rodne ravnopravnosti te na koji način se ono mjeri, ali i prati stanje u Europskoj uniji, odnosno, u pojedinim državama članicama.

Cilj ovog programa stjecanja kompetencija o rodnoj ravnopravnosti na tržištu rada je ojačati kompetencije žena koje se nalaze na tržištu rada. Namjera mu je razvijanje znanja i vještina kojima će se žene osnažiti u području rodne ravnopravnosti kako bile radno konkurentnije i spremnije na izazove koje pruža tržište rada.

projekt-learn-2-be

Nastavite čitati