Tri savjeta za bolju produktivnost koja možete primijeniti već danas
Sadržaj portala
zena-za-stolom-kod-racunala

Tri savjeta za bolju produktivnost koja možete primijeniti već danas

Ne postoji magičan način koji će nas svaki put lansirati u svijet učinkovitosti i ostvarenja ciljeva, ali postoje savjeti i trikovi koji vas mogu dovesti barem korak bliže. Svaki radni dan pun je izazova i prilika, a kako bismo iskoristili svaki trenutak našeg dragocjenog vremena produktivnost postaje ključni faktor za uspjeh.

Bez obzira tražite li načine za bolje upravljanje svojim zadacima, želite li povećati svoju učinkovitost na poslu ili jednostavno želite iskoristiti dan na najbolji mogući način, ova tri savjeta za poboljšanje produktivnosti bit će od velike koristi.

Ovi savjeti ne samo da će vas potaknuti na veću produktivnost, uključuju i jedan omiljeni napitak koja će vam pomoći da put prema većoj produktivnosti bude još slađi – doslovno. Radi se o kavi, stoga zgrabite svoju omiljenu uredsku šalicu i pripremite se za putovanje ka ostvarenju svojih ciljeva. Na kraju, nemate ništa za izgubiti, a ukrast ćete nekoliko perfetto trenutaka za sebe.

1. Započnite dan s planom

Dobar plan pripremit će vas da kroz dan zadatke prođete organizirano i spremno. Isplanirajte svoj dan detaljno, a najvažnije zadatke obavite odmah ujutro nakon prvog gutljaja kave. Budući da je kava odličan alat za fokusiranje i pruža energetski poticaj, iskoristite jutro za obavljanje složenih zadataka ili onih koji zahtijevaju veću koncentraciju.

zena-zapisuje-u-biljeznicu

Potpun doživljaj kave pruža Eletta Explore, novi aparat za kavu s potpisom De’Longhi. Priprema napitaka na Eletta Explore aparatu lagana je i doslovno od vas traži nekoliko pritisaka prsta na zaslonu ekrana za što će se uvijek naći vremena u danu.

de-longhi-aparat

2. Ne zaboravite na redovne, kratke pauze

Pokušajte raspodijeliti poslove kroz tjedan i pobrinite se da svaki dan radite redovite male pauze. To je odličan način kako možete resetirati svoj organizam, napuniti ga energijom i održavati fokus. U tome će vam opet pomoći kava, kao odlična motivacija i nagrada tijekom dana. Nagradite se šalicom kave nakon što uspješno dovršite zadatke ili postignete određene prekretnice. Ovo vam može pomoći da ostanete motivirani i održite visoku razinu energije tijekom dana.

U poslijepodnevnu pauzu ubacite i pokoji hladni cold brew napitak bogatog okusa. Hladnu cold brew kavu obožavat ćete zbog svog osvježavajućeg i balansiranog okusa što je  prednost za one koji žele osvježenje s kofeinom. Iako je nekad priprema trajala 12-15 sati, sada zahvaljujući inovativnoj tehnologiji na Eletta Explore aparatu možete uživati u osvježavajućim hladnim pićima, pripremljenim za manje od 5 minuta.

3. Ostanite aktivni kroz dan

Svejedno je kada u danu preferirate tjelovježbu, važno je da se toga i držite. Tjelovježba će vam razbistriti misli pa kasnije možete biti produktivniji i završiti sve što je pred vama. Osjetite li pad energije ili motivacije, napravite kratku pauzu i popijte šalicu omiljenog napitka od kave.

Poželite li nešto više osvježavajuće onda predlažemo Cold brew napitak u koji možete kombinirati omiljene sastojke kao što je npr. menta, limeta, bademi… Cold brew kao najnoviji trend pokazao se kao odličan partner prije i poslije tjelovježbe. Prije tjelovježbe kao prirodniji izvor kofeina pomoći će vam da se razbudite i vratite fokus i tako ne zanemarite tjelovježbu u danu. Nakon tjelovježbe, kao lagan, osvježavajući napitak pun nutritivnih sastojaka bit će odlična nagrada i osvježenje.

Za inspiraciju i odabir recepta pomoći će Eletta Explore koja nudi recepte za više od 50 napitaka – uključujući tople, hladne i cold brew recepte od kave i na bazi mlijeka.