Prijavite se i unaprijedite svoju karijeru uz pomoć uspješnih mentorica - Zaposlena.hr
Sadržaj portala
Žena u rozoj haljini s laptopom

Prijavite se i unaprijedite svoju karijeru uz pomoć uspješnih mentorica

Projekt “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” omogućit će vam povezivanje s nekima od najuspješnijih žena hrvatskog biznisa

Projekt “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” ove godine obilježava treću obljetnicu, a pokrenuli su ga Večernji list i časopis Zaposlena kako bi istaknuli važnost mentoriranja za mlade poslovne žene kojima je potrebna potpora u karijeri.

Mentorstvo predstavlja temeljni oblik ljudskog razvoja gdje jedna osoba ulaže vrijeme, energiju, osobno iskustvo i kompetencije pomažući rast i razvoj sposobnosti druge, stoga je ovaj projekt pokrenut s ciljem podizanja svijesti žena o važnosti mentoriranja te kako bi im se omogućio profesionalni razvoj i napredovanje.

U prethodne dvije godine, u ovom je projektu sudjelovalo 30 mentorica koje su svojim dugogodišnjim iskustvom i bogatim znanjem pomogle jednako toliko mladih poslovnih žena da ostvare svoje ciljeve brže i kvalitetnije. U dosadašnjem tijeku projekta, predstavili smo vam naše ovogodišnje mentorice o kojima se možete detaljnije informirati kroz popis u nastavku članka, a ako ste mlada žena na početku karijere ili na poslovnoj prekretnici, prijavite se putem obrasca u periodu od 1. do 14. veljače 2021. godine do 23:59 sati. Odabrane kandidatkinje spojit ćemo u mentorske parove, a ti će se parovi nalaziti prema svojoj dinamici sljedećih pola godine te će jednom mjesečno razmjenjivati iskustva i nuditi smjernice.

Važnost mentorstva u poslovnom svijetu

Stručnjaci će se složiti da za uspješnu karijeru treba imati adekvatno obrazovanje, ali i iskusnog mentora koji će vas uvesti u posao i usmjeriti na pravi put. Dobar mentor će vam pomoći kvalitetnije obavljati trenutni posao te pratiti i usmjeravati vaš profesionalni razvoj, a može odigrati i ključnu ulogu u vašem unaprjeđenju. Imati mentora jedan je od načina kako ostvariti sve što želite postići, što je moguće brže, lakše i uz manje pogrešaka.

Projekt “Mentorstvo među ženama” omogućit će vam da iz prve ruke od uspješnih poslovnih žena dobijete jasne, konkretne, praktične i provedive savjete kako upravljati sobom i svojim timom, kako postaviti prioritete, kako uspješno delegirati te kako dobivati samopouzdanje i fokusirati se na bitno.

Ženama je ponekad teže u poslovnom svijetu jer najčešće same sebi postavljaju najviše standarde i stvaraju osjećaj da se trebaju posebno dokazati, zbog čega je posebno važno upravo žensko mentorstvo kako bismo u perspektivi ženske mentorice shvatili da žena može i treba biti žena, da je kao takva dovoljno dobra i da posjeduje sve resurse da ostvari uspjeh koji želi.

Mentorstvo znači da imate nekoga tko s vama dijeli slične vrijednosti i spreman je odvojiti vrijeme i energiju da bi skupa s vama kreirao vašu strategiju uspjeha. Netko tko je voljan dijeliti svoje znanje i iskustvo kako biste vi mogli izabrati ono što vam od ponuđenog koristi u stvaranju svoje priče. A upravo su vam to voljne ponuditi naše ovogodišnje mentorice:

Andreja Tonč – vlasnica i direktorica tvrtke ADD Tim

Mirjana Zubak – pročelnica Ureda grada Zagreba za programe i projekte EU

Selma Čmelik – vlasnica i direktorica tvrtke Zona plus

Marija Kalinić – vlasnica i direktorica tvrtke EPPUR SI MUOVE

Danela Žagar – brand menadžerica Intimine

Nina Išek Međugorac – direktorica u agenciji Media val

Sanela Rasinec – vlasnica i direktorica tvrtke Raverus

Vedrana Čulo Gusić – direktorica Ureda za razvoj uslužnog modela i prodajnog osoblja HPB-a

Ana Šimunović – komunikacijska savjetnica i edukatorica te autorica metode Konverzacijska agilnost

Iva Ančić – rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije A1 Hrvatske

Anđela Šutija – vlasnica i direktorica tvrtke Ano

Marica Dusper – članica uprave Zagrebačkog holdinga

Vanja Keindl – vlasnica te direktorica Verba centra

Synthia Dodig – savjetnica za trgovinu pri kanadskom veleposlanstvu u Hrvatskoj

Mirjana Čagalj – potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo, promet i veze

Foto: Humphrey Muleba / Unsplash

Nastavite čitati