Sedmu godinu zaredom održat će se "Kava na Eks" - neformalna edukativna panel rasprava - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Sedmu godinu zaredom održat će se “Kava na Eks” – neformalna edukativna panel rasprava

„Kava na Eks“ sedmu će se godinu zaredom održati u obliku neformalne edukativne panel rasprave, ove godine druženje je rezervirano za 8. svibnja u 20 sati u Atrium Coffee and Cakes. Tema panela i same rasprave su korelacija sporta, ekonomije i poslovanja.

„Kava na Eks“ jedan je u nizu projekata Ekonomske Klinike, neprofitne studentske udruge s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja pruža usluge besplatnog savjetovanja za poduzetnike, studente, organizacije i građane svih dobnih skupina s ciljem poboljšanja financijske i ekonomske pismenosti. Sve je počelo 2015. godine u sklopu jednog kolegija na kojem su kroz zadatak studenti željeli razbiti predrasudu da su ekonomisti motivirani isključivo novcem te pomoći lokalnoj zajednici znanjem stečenim na fakultetu, ta ideja traje i danas.

Projekt „Kava na Eks“ pruža studentima i mladima zanimljiv uvid u svijet poduzetništva, marketinga, ekonomije i financija. Pokrenut je u doba pandemije kada su na snazi bile prisutne restriktivne mjere pa se projekt provodio putem Instagram Live-a, no popuštanjem restrikcija, projekt se preselio u zagrebačke kafiće, u opuštenu atmosferu s šalicom kave. Cilj projekta je educirati studente i mlade o važnim vještinama potrebnim da dostignu svoj cilj, istovremeno se zabavljajući i razvijajući interes za navedene teme.

Temeljna je ideja i misao vodilja da stručnjaci, iz odabranog područja interesa, prezetiraju svoja iskustva i daju savjete mladim ambicioznim sudionicima programa te potencijalno budućim poslovnim suradnicima. Provedba samog projekta zamišljena je kroz interaktivni panel između moderatora i gostiju. Poanta je da gosti dobiju priliku za interesantan razgovor iz kojega mogu puno naučiti o aktualnim temama iz svijeta ekonomije, ali i drugih relevantnih tema.

U ulozi panelista ovaj će se put panelu pridružiti NBA košarkaš Damjan Rudež, bivša hrvatska atletičarka Ivana Brkljačić te profesionalni odbojkaš Fran Peterlin. Damjan Rudež ima bogato iskustvo kao član hrvatske reprezentacije i NBA momčadi poput Indiana Pacers, Minnesota Timberwolves i Orlando Magic. Ivana Brkljačić ističe se kao hrvatska prvakinja i rekorderka u bacanju kladiva, dok Fran Peterlin, osim što je profesionalni odbojkaš, usmjerio se i na poslovnu stranu sporta pokretanjem sportske agencije Upgrade. Ova tri izvrsna predavača ispričat će svoj dosadašnji karijerni put, za koji vjerujemo da će biti od velike koristi svim sudionicima. Cilj je približiti sudionicima ideju o tome koliko nagrađujuće, ali i izazovno, može biti paralelno proživljavanje sportske i poslovne karijere.

Sigurni smo da će i ove godine panel privući velik broj posjetitelja jer postoji li bolji način za provesti večer nego u ugodnom društvu uz novo znanje i šalicu omiljene vam kave? „Kava na Eks“ jedan je od najpoznatijih projekata udruge stoga rezervirajte svoja mjesta na vrijeme jer pristup je ograničen.

Nastavite čitati