Budite sretniji uz ove trikove - Zaposlena.hr
Sadržaj portala

Budite sretniji uz ove trikove

Piše: Antonia Kulić

Sreća je jedna od emocija ili osjećaja kojoj teži svaki čovjek, a koliko su recepti za sreću traženi svjedoče brojni bestselleri,  knjige za samopomoć, savjetovanja i slično. Ipak sreća se može zaista postići nas bezbroj načina, a u nastavku donosimo neke od uistinu korisnih i lako primjenjivih trikova.

Tajna je u količini sna

Prema istraživanju britanske kompanije Yeo Valley, najsretniji ispitanici bili su oni koji su spavali šest sati dnevno. Istraživači su sukladno tomu zaključili kako je magični recept za sreću 6 sati i 20 minuta svake noći, jer ukoliko spavate manje, nedostatak sna ima loš utjecaj na mozak te neispavani ljudi imaju veći problem s koncentracijom, a ujedno i prizivanjem sretnih misli.

Odnosi s bližnjima su ključni!

Obitelj i prijatelji su naše najveće blago. Oni su nam podrška, utjeha, izvor smijeha i samim time izvor sreće. Samo razmislite koliko su vas puta usrećili sa nekim znakom pažnje ili iskrenim razgovorom. Stoga je iznimno važno njegovati odnose sa svojim bližnjima jer ćete zaista biti sretnija i zadovoljnija osoba. Nemojte se oslanjati samo na razgovore, budite aktivni. Društvene aktivnosti imaju veliku ulogu u stvaranju većeg zadovoljstva životom, jer nas društveni život upotpunjuje, a istovremeno radeći određene aktivnosti provodimo kvalitetno vrijeme s osobama koje su nam drage.

Prihvatite sebe!

Ne uspoređujte se s drugima i ne brinite što oni misle o vama, jer upravo će vas zavist kao i briga o mišljenju drugih činiti nesretnima. Imati vlastiti stav, karakter ,mišljenje, ambiciju i životne ciljeve je iznimno bitno ukoliko želite biti „svoji“. Upravo će vas tada i drugi prihvatiti takvi kakvi jeste, a vi ćete biti zadovoljni jer vas netko podržava u vašim ambicijama. Također, budite skromni, ne stvarajte nerealna očekivanja. Upravo ćete zbog nerealnih ciljeva, vrijeme trošiti gunđajući kako „nemate“. Vodite se skromnošću kao vrlinom, čime ćete prije svega izbjeći razočaranja i cijeniti ono što imate.

Organizirajte se

Planiranje, ogranizacija i provedba uvijek vode do ostvarivanja željenog cilja, stoga se ne prepuštajte improvizaciji. Svakodnevna organizacija, poslovna ili privatna, uštedjet će vam vrijeme, uvelike smanjiti stres i dati vam puno veći prostor za provođenje kvalitetnog vremena samo za sebe ili sa svojim bližnjima. Organizirajte svoj prostor, svoje dnevne i tjedne zadatke i bit ćete iznenađeni koliko ćete lako postići željeni cij.

Svaki dan je jednako važan

Živite za danas, u sadašnjosti, to je recept koji će vas rješiti svih nepotrebnih briga i razmišljanja o tome što bi se moglo dogoditi ili zašto se nešto dogodilo. Cijenite svaki dan i budite pozitivni, jer svaki je trenutak jednako važan.

Nastavite čitati